Boli de piele

Tendovaginită

 

Tendovaginită – o boală care este însoțită de inflamația membrana sinovială a tendoanelor "Boala este cronică. Spre deosebire de tendinită, tendovaginita afectează doar acele teci de tendon în care există tuneluri moi de țesut conjunctiv numite teci. Destul de des, această boală este localizată în zona plexului lui Ahile. și se mai numește "bursita lui Ahile". De asemenea, boala afectează adesea zonele antebrațului și umărului, articulațiilor încheieturii mâinii și mâinilor, gleznei. picior și picior.

Boala a devenit cunoscută pe scară largă în întreaga lume datorită faptului că cei mai mulți muzicieni celebri erau bolnavi de ea.

Descrierea bolii

Tendovaginita se numește de obicei inflamație a membranelor sinoviale din jurul articulațiilor. În funcție de formele bolii, se poate observa un astfel de tablou clinic.

 1. Forma inițială sau acută a bolii este însoțită de înroșirea și întărirea stratului superior al membranei sinoviale. Boala este tipică pentru procesele inflamatorii ale tendoanelor care sunt responsabile de flexia și extensia degetele, precum și mâna sau piciorul.
 2. Forma seroexudativă se caracterizează prin acumularea unei cantități mici de lichid (uneori puroi), care este localizată în vaginul sinovial. O umflare caracteristică apare la locul inflamației. Acest curs al boala se observa cand muschiul peronier este afectat sau in cazul sindromului de tunel carpian.
 3. În forma cronică a bolii, numită și stenozare, membrana sinovială a vaginului este deformată în țesut conjunctiv. Se observă epuizarea elementelor constitutive ale tendonului, cu îngustarea în continuare a canalelor. .

Această boală poate fi atât o boală independentă, cât și o consecință a patologiilor articulare existente. Tenosinovita poate fi cauzată și de infecții și alergii.

 

Simptome

Simptomul principal al acestei boli este durerea caracteristică care însoțește orice mișcare cu participarea tendonului afectat. De asemenea, simptomele sunt umflarea tendonului și sindromul dureros. În unele cazuri, se observă atrofie musculară.

Următoarele manifestări sunt tipice pentru o formă ascuțită:

 • Apariția bruscă a edemului pe sinovială;
 • Purge sângele la un tendon dornit;
 • Umflare însoțită de durere;
 • Mobilitatea este limitată;
 • Scrâșnire la mișcarea degetului;
 • Febra și frisoane;
 • Pierderea elasticității ligamentelor.

Forma cronică a bolii este asociată cu profesia unei persoane. Această formă se caracterizează prin deteriorarea încheieturilor, articulațiilor mâinilor și coatelor. Odată cu mișcarea activă, apare durere severă și mobilitatea. a articulației scade, se aude un clic sau un zbârcire când se mișcă încheietura mâinii.

 

Motive

 

Factori care contribuie la dezvoltarea tendovaginitei:

 

 • Microtraumatisme și răni;
 • Tuberculoză, sifilis;
 • Vare varicoase;
 • Artrita și reumatism;
 • String puternic pe tendon.

Sfaturi nutriţionale

Nutriția dietetică pentru tendovaginită ar trebui să vizeze întărirea tendoanelor. Pentru a face acest lucru, nutriționiștii recomandă adăugarea zilnică a cărnii de vită, jeleu și jeleu, ouă de pui și pește aspic, ficat și produse din lapte acru. dietă.Va fi utile și condimentele și nucile, diverse citrice, ardeiul gras și caise.În ceea ce privește băuturile, ar trebui să acordați o atenție deosebită ceaiului cu rădăcini de ghimbir și ceaiului verde.

 

Alimentele trebuie să fie bogate în vitaminele A, C, E și D, precum și în iod, calciu, fosfor și fier. Toate aceste enzime, vitamine și oligoelemente ajută la întărirea și creșterea elasticității tendoane.

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.