Intoxicatii cronice cu substante chimice si saruri ale metalelor grele

Chlamydia – este o boală comună de natură infecțioasă. Agentul cauzal al bolii este diferite subspecii de chlamydia. Când bacteria intră în organism, organele sistemului genito-urinar , organul vederii, sistemul cardiovascular, sistemul musculo-scheletic și sistemul respirator. Cea mai frecventă este chlamydia urogenitală, care se manifestă prin procese inflamatorii ale organelor genitale și ale sistemului urinar: uretrita, cistita, prostatita, eroziunea, endometrul, vulvovaginita. , cervicita etc. Chlamydia poate fi diagnosticată numai prin metode specifice.

Descrierea bolii

Clamydia urinară sau urogenitală este cauzată de microorganismul Chlamydia trachomatis. Aceasta este o infecție cu transmitere sexuală foarte frecventă. Și dacă mai devreme boala era o problemă pentru bărbații și femeile de vârstă reproductivă (20-40 de ani), astăzi adolescenții se confruntă din ce în ce mai mult cu infecția.

Chlamydia culpabil – este o mică bacterie care poate parazita în interiorul celulelor umane. Infecția apare în timpul contactului sexual neprotejat cu contraceptive de barieră care implică vaginul sau rectul. Un nou-născut poate fi infectat de la mama sa în timpul trecerii prin canalul de naștere. De asemenea, este posibilă o cale de infecție casnică: prin lenjerie de pat, prosoape, produse de igienă, băi și căzi comune.

Perioada de incubație este de 5-20 de zile, rareori – 1 lună.
Infecția cu chlamydia este plină de multe complicații grave, inclusiv infertilitate, impotență , inflamație a tractului urinar, boli ale sistemului cardiovascular, neurochlamydia și inflamație a articulațiilor.

Simptome

În primele zile după infectare, chlamydia nu se manifestă în niciun fel. Primele semne apar abia după înfrângerea celulelor sănătoase de către chlamydia. Dar, în majoritatea cazurilor, această perioadă trece fără simptome speciale.

Când bărbații sunt infectați cu chlamydia, pot fi observate următoarele simptome:

• Mucus vitros din canalul urogenital, prima picătură de urină este tulbure;
&Taur; În timpul urinării, mâncărimea și arsurile deranjează;
• Sângerări ușoare pot apărea în timpul ejaculării și urinării;
• Sunt posibile febră și slăbiciune generală.

Femeile pot prezenta următoarele simptome:

• Secrețiile vaginale au o textură mucoasă, o nuanță gălbuie și un miros neplăcut;
&Taur; Durere, arsură în timpul urinării;
• Sângerare între perioade;
• Durere în abdomenul inferior și slăbiciune generală.

Cauzele
Chlamydia este microorganismul agent cauzal Chlamydia trachomatis. Poate pătrunde în organism în timpul contactului sexual neprotejat (vaginal sau anal). A doua cale de infectare – gospodărie, se întâmplă atunci când nu sunt respectate standardele de igienă personală. Acest lucru se poate întâmpla în timp ce vizitați o saună, o baie, o piscină, un club de fitness. A treia cale de intrare a bacteriilor în organism – de la mamă la nou-născut.

Recomandări de dietă

În timpul chlamydiei, nu există un aport alimentar special, cu excepția excluderii complete a laptelui și a produselor lactate. Dar, în același timp, experții recomandă adăugarea în dietă de alimente care contribuie la întărirea generală a imunității. Acestea sunt produse care pot asigura un aflux optim de calciu în organism (struguri, caise, ficat de cod, alge marine, hering, mazăre verde, spanac, mere, ceapă, căpșuni etc.), vitaminele C, D și E (merișoare, coacăze negre, avocado, ananas, banane, cartofi, ulei de măsline, dovleac, porumb etc.).

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.