Boala organelor vederii

Leziuni ale unghiilor

Pentru ca unghiile să arate frumos, trebuie să fie sănătoase și bine îngrijite. Dar, din păcate, plăcile de unghii sunt destul de des expuse la diferite boli, care îi afectează foarte mult În plus, starea de sănătate a întregului organism poate fi determinată de starea unghiilor.

Descrierea bolii

Leziunea unghiei – este o serie de diferite tulburări fungice și nefungice.co când stă în picioare, unghia trebuie să aibă o nuanță roz, o suprafață netedă și fără sigilii pe ea. Orice modificare în placa unghiei – deformarea formei, îngălbenirea sau compactarea indică apariția bolii. Este foarte important să acordați atenție acestui lucru din timp și să începeți tratamentul adecvat.

Unghiile sunt un indicator al sănătății unei persoane. Apariția petelor albe indică probleme cu ficatul. Petele albe și roz indică o boală de rinichi. Culoarea roșie a patului unghiei indică faptul că este necesar să se verifice inima. Cu probleme cu plămânii, placa unghiei devine gălbuie și apar sigilii. Cu manifestări de anemie, patul unghiei are o culoare palidă. Dar culoarea gălbuie a plăcii de unghii cu o bază albastră indică diabet.

 

Simptome

Leziuni ale unghiilor – test serios pentru orice persoană. Pentru astfel de tipuri de boli este caracteristică nu doar modificarea plăcii unghiei, ci și disconfort, senzații neplăcute și dureroase.  Când apar primele semne de boală, trebuie să contactați un dermatolog sau un micolog.

 

Notă:

 

 1. Aspect dramatic și forma placa de unghii fără un motiv aparent.
 2. Primul semn al bolilor fungice este mâncărimea și roșeața plăcilor unghiilor de pe mâini sau picioare. În acest caz, auto-medicația poate duce la consecințe neplăcute, așa că ar trebui să consultați imediat un medic.
 3. Stratificarea plăcii de unghii poate fi o consecință a unei răni în gospodărie sau cauzată de lipsa de nutrienți în organism sau poate fi o consecință a unei ciuperci sau a psoriazisului.
 4. Un alt &ndash important; sângerare sub unghie sau decolorare a patului unghial. Cauzele pot fi apariția unei boli fungice sau a psoriazisului.

p>

Leziuni ale unghiilor nu este asociat cu ciuperci

Umătorii factori ar trebui atribuiți cauzelor unor astfel de boli ale unghiilor:

  r
 • Îngrijirea unghiilor incorectă sau insuficientă;
 • n
 • Daune și vătămări interne;
 • Deficiență nutrițională cauzată de o alimentație necorespunzătoare;
 • Consecințele bolilor infecțioase;
 • Boli de piele;
 • Obișnuințe proaste;
 • Boli asociate cu sistemul cardiovascular sau endocrin, afectiuni ale sistemului nervos.

Astfel de afecțiuni includ leuconechia, onicoliza, melanonichia, hiperkeratoza, cromonichia, paronichia, striațiile unghiilor și delaminarea plăcii unghiale.

Boli fungice ale unghiilor

Onicomicoza este cea mai frecventă boală a unghiilor cauzată de o ciupercă. Această boală este mai frecventă în rândul bărbaților de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Recent, boala este frecventă și la adolescenți. p>

Simptome fungice ale unghiilor:

 • Schimbarea culorii plăcii de unghii;
 • Mobilitatea plăcii unghiei – chiar la începutul bolii, care se transformă în îngroșarea unghiei, slăbire și delaminare;
 • Schimbarea aspectului – placa unghiei capătă o structură ondulată, se îngroașă neuniform, poate apărea o umflătură în centru.
r

 

Recomandări nutriţionale

Dacă cauza deteriorării unghiilor este o boală fungică, este necesară o dietă. După cum știți, ciuperca se înmulțește mult mai eficient datorită ingerării de zahăr și carbohidrați. Prin urmare, este necesar pentru a exclude dulciurile, produsele de patiserie, dulciurile și orice alte produse de cofetărie. De asemenea, este necesar să renunțați la iaurturi, brânzeturi albastre, alcool, miere, afumaturi, cârnați, pateuri și produse care conțin amidon. Dieta alimentară trebuie să conțină alimente care contribuie la reaprovizionarea cu substanțe utile, vitamine și minerale în organism.

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.