Boala bucală

Amigdalita cronica 

Amigdalita cronică – o inflamație de natură infecțioasă care afectează amigdalele. În cele mai multe cazuri, amigdalele palatine sunt afectate.

Această boală este destul de comună în întreaga lume. Conform statisticilor, 10% din populația lumii este predispusă la amigdalita cronică.

Descrierea bolii

Amigdalele palatine sau amigdalele sunt o parte importantă a sistemului limfatic. Sunt responsabile pentru starea sistemului imunitar și, de asemenea, protejează organismul de diferite bacterii și viruși care intră în organism și se stabilesc. în nazofaringe. Dacă astfel de microorganisme nu sunt neutralizate în timp util, se pot dezvolta multe boli infecțioase diferite, cum ar fi amigdalita.

Cauza amigdalitei cronice este cel mai adesea o formă acută a bolii, care a devenit prelungită din cauza tratamentului necorespunzător sau ineficient. De asemenea, amigdalita apare pe fondul inflamației membranei mucoase a faringe (difterie, rujeolă, scarlatina).

Forma cronică a bolii are un caracter prelungit, în timp ce reacțiile toxic-alergice ale organismului sunt frecvente. În amigdalita cronică, o persoană suferă foarte des de amigdalita, funcțiile sistemului nervos autonom. sunt perturbate.Complicațiile după boală sub formă de procese inflamatorii la rinichi, plămâni și inimă, imunitatea redusă și reumatismul articulațiilor.

Forma cronică a bolii este un focar de inflamație și infecție în organism și provoacă disconfort pacientului în zona gâtului și, de asemenea, duce la diverse complicații și boli autoimune.

n

Amigdalita cronică afectează atât adulții, cât și copiii în același raport.

Simptome

Amigdalita cronică se caracterizează prin:

 • Disconfort și durere accentuată la înghițire;
 • Mâncărime, zgârietură și gât uscat;
 • Dry hacking tuse;
 • Miros de gură;
 • Oboseală severă;
 • Degradare semnificativă a performanței;
 • Temperaturile cresc ocazional, ușor și intermitent;
 • Somnul este perturbat sau complet pierdut;
 • Apetitul scade;
 • În gât apar saboți;
 • Umflarea nazofaringelui;
 • Există durere în ganglionii limfatici cervicali.

Motive

Dezvoltarea amigdalitei cronice poate fi afectată nu numai de amigdalita frecventă, SARS, ci și de boala parodontală și carii. În plus, există și alte condiții prealabile pentru dezvoltarea acestei boli:

 1. Condiții precare de viață sau de muncă;
 2. Imunitate slăbită;
 3. Hipocooling a corpului;
 4. Stringuri frecvente;
 5. Patologii și boli cronice ale nazofaringelui (curbură, adenoide, polipi, mărire a concii nazale, rinită, rinosinuzită);
 6. Dietă săracă sau dezechilibrată;
 7. Eredință;
 8. Oboseală cronică;
 9. Obișnuințe proaste (fumat, alcool);
 10. Dureri în gât netratate;
 11. Tratamentul incorect sau incomplet al formei acute a bolii.

Recomandări de nutriţie

În forma cronică de amigdalita, nutriționiștii recomandă să se țină de dieta No13. Toate felurile de mâncare trebuie fierte la abur sau fierte, trebuie servite sub formă de piure de cartofi sau în stare lichidă. Porțiile ele însele ar trebui să fie moderate și împărțite în 5-6 recepții În același timp, temperatura felurilor de mâncare nu trebuie să fie mai mică de 60 C. Dieta include utilizarea pâinii de grâu (vece și uscată), biscuiți, biscuiți, preparate din carne slabă. (tocat mărunt), pește slab (fiert), omletă cu abur sau ouă fierte moi, lactate și lapte acru, legume, precum și o cantitate suficientă de lichid cald.

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.