Infecții virale

demența senilă – este un sindrom de tip dobândit, care se manifestă prin tulburări și degradarea memoriei, gândirii și comportamentului. Se folosește și denumirea bolii – demență . Spre deosebire de oligofrenie (întârziere mentală de tip congenital), demența senilă apare ca urmare a leziunilor cerebrale deja la vârsta adultă.

Până în prezent, 50 de milioane de oameni au fost diagnosticați cu demență în diferite țări ale lumii. Și în fiecare an acest lucru numărul crește cu câteva milioane. Potrivit experților, prin La vârsta de 30 de ani, de trei ori mai mulți bătrâni vor avea un astfel de diagnostic. La oameni, boala este cunoscută și sub numele de "nebunie senilă".

Descrierea bolii

Demența se bazează pe distrugerea neuronilor din creier. Până în prezent, oamenii de știință nu au găsit tratamente eficiente pentru demență, așa că terapia este prescrisă numai pentru a elimina simptomele. r

În funcție de evoluția semnelor bolii, se obișnuiește să se distingă patru etape ale demenței:

1. Deficiență cognitivă minoră care provoacă dificultăți în activitățile zilnice;
2. Simptome mai pronunțate, care provoacă dificultăți în îndeplinirea anumitor funcții, este nevoie de ajutor de la terți;
3. Simptomele bolii sunt acute și persoana devine incapabilă să efectueze nici măcar acțiunile de bază. Aproape toate abilitățile necesare dispar, cum ar fi mersul, ținerea unei linguri, apă potabilă.
4. Pacientul nu este capabil să comunice cu lumea exterioară sau să răspundă la stimuli, poate apărea o stare vegetativă.

Simptome

Starea de demență are o mulțime de semne și iată câteva dintre ele:

• Tulburări de memorie. Sunt posibile atât tulburări de memorie pe termen scurt, cât și pe termen lung;
• Vorbirea și capacitatea de a răspunde la mai mulți factori în același timp sunt afectate;
• Pierderea capacității de a naviga în timp și spațiu, uneori chiar și în propria persoană;
• Treptat, se observă tulburări de comportament, trăsăturile de caracter cresc;
• Egoismul, suspiciunea excesivă și pretenția la cele mai mici detalii progresează;
• Apariția unor idei nebunești, tulburări de gândire logică și reacții lente;
• Tulburări emoționale (depresie, lacrimi, anxietate, indiferență etc.);
• Apariția iluziilor și halucinațiilor;
• Lipsa unei atitudini critice față de tot ce este în jur.

Motive

Există o serie de factori predispozanți care contribuie la distrugerea neuronilor: vârsta peste 65 de ani, sexul feminin (bărbații sunt mai puțin probabil să trăiască până la această vârstă); boli ale sistemului cardiovascular, alcool și fumat, tumori maligne, leziuni cerebrale traumatice, predispoziție genetică, colesterol ridicat, hipertensiune arterială etc.

Sfaturi nutriționale

Nutriția alimentară în demența senilă ar trebui să vizeze neutralizarea radicalilor formați ca urmare a oxidării. Prin urmare, antioxidanții naturali ar trebui să fie prezenți în dietă, aceștia sunt licopenii, beta-carotenii, coenzima Q10 și vitaminele A, C și E Citricele, căpșunile, fisticul, ierburile și legumele, fructele de mare, susanul, ouăle de pui vor fi utile.

 

Fasole și ulei vegetal, linte și orz, afine și avocado, vin roșu sec (natural), migdale vor ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

 

Pentru susținerea creierului, nu uitați de produsele lactate fermentate, carnea slabă, ierburile (salvie, melisa și șofranul) și condimentele (turmeric, curry, scorțișoară), broccoli și swede.

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.