Patologia sistemului nervos

Fermentopatie

Fermentopatie – denumirea generală a bolilor sau tulburărilor din organism cauzate de lipsa sau absența oricăror enzime. Boala are atât caracter congenital, cât și dobândit.Orice formă de fermentopatie este periculoasă, deoarece chiar și cu un curs scurt al bolii, din cauza lipsei de enzime, toxine se acumulează în celule.Ca urmare a unei astfel de încălcări a metabolismului metabolic în structuri și țesuturile, apar procese ireversibile, cauzate de efectele negative ale toxinelor. Majoritatea sistemului nervos central este predispus la deficit de enzime.

Descrierea bolii

În fiecare organism, celulele, efectuând toate procesele necesare, formează un număr infinit de o mare varietate de reacții.  Enzimele sunt necesare pentru acest proces, deoarece direcționează reacțiile de-a lungul lanțului dorit. . Enzimele – sunt un fel de biocatalizatori, fără de care reacțiile din organism nu vor fi efectuate corect.

Dacă există o problemă cu enzimele din organism, din cauza lipsei sau absenței lor, atunci apar complicații sau chiar boli. În același timp, apar disfuncționalități tocmai la acele organe sau sisteme pentru care biocatalizatorul problematic este responsabil.

Eșecurile în organism apar din cauza acumulării de substanțe în celulele care trebuie procesate, precum și dintr-o deficiență de oligoelemente care ar fi trebuit să apară ca urmare a reacțiilor eșuate.

Simptome

Principalul grup de tulburări din organism este asociat cu fermentopatia congenitală (sau ereditară) . Boala se poate manifesta cu o mare varietate de simptome, în funcție de Grupul predominant de simptome este asociat cu tulburări ale tractului digestiv și se manifestă printr-o încălcare a funcțiilor unuia sau altui organ.

Fermentopatia congenitală este diagnosticată fie imediat după nașterea copilului, fie la câteva zile după naștere. boala se poate manifesta și în primul an de viață, totul depinde de severitatea tulburărilor patologice din organism.Cu cât copilul este diagnosticat mai devreme. fermentopatie, cu atât gradul bolii este mai grav.

Simptome caracteristice în nou-născuți: letargie, reflex slab de sugere, regurgitații frecvente și abundente, convulsii.

 

În funcție de enzimele care lipsesc în organism, fermentopatia poate fi de mai multe tipuri:

• Icter și mărire a ficatului;

• Vărsături continue și asimptomatice;

• Patologii ale dezvoltării scheletului și coloanei vertebrale;

• Dispepsie, flatulență, diaree;

• Încălcări în funcționarea organelor vizuale și auditive;

• Tulburări ale conștiinței;

• Corneea tulbure;

• Erupții cutanate și slăbiciune musculară;

• Respirație urat mirositoare;

• Întârzieri în dezvoltarea intelectuală.

Motive

Apariția unei forme congenitale a bolii este asociată cu o ereditate sau genetică slabă. Această afecțiune provoacă lipsa sau absența uneia sau a alteia enzime în organism.

Fermentopatia secundară sau dobândită poate apărea ca urmare a tulburărilor de digestie, precum și a absorbției insuficiente a intestinului. Al doilea motiv – acumularea în organism a unor substanțe nocive care inhibă producerea și sinteza enzimelor (arsen, mercur, cianura, plumb).

Inaniție de proteine, beriberi, tulburări de schimb ionic, deficiență de energie – provoacă eșecuri în formarea și sinteza enzimelor.

Recomandări nutriţionale

Nutriția alimentară pentru fermentopatie depinde de vârsta pacientului, de tipul și de severitatea bolii.

Pentru bebeluși, o manifestare caracteristică a fermentopatiei este intoleranța la lactoză. Prin urmare, copiilor cu un astfel de diagnostic este strict interzis să se dea lapte sau produse lactate de orice origine.

La o vârstă mai înaintată, pacientului nu trebuie să i se ofere conserve, cârnați și alte produse care conțin rezultatele de prelucrarea cerealelor. Acest lucru este necesar pentru boala celiacă.

În cazul fibrozei chistice, este necesar să se normalizeze procesele de digestie. Se recomandă folosirea unor diete speciale bazate pe restabilirea echilibrului hidric.

Данная информация носит исключительно рекомендательный характер. Перед употреблением посоветуйтесь с врачом.